Bereiding
Snijd eerst een stukje van 10 cm van de komkommer. Snijd er 8 à 12 staafjes van voor de afwerking. Bewaar in de koelkast.
Snijd de rest van de komkommer in blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd eveneens 4 à 6 staafjes van 10 cm van de paprika. De staafjes dienen eveneen als afwerking, bewaar in de koelkast.
Snijd de rest van de paprika in kleine blokjes.
Doe de komkommer- en paprikablokjes in een grote maatbeker of hoge kom.
Snijd de tomaten, ui en knoflook in stukjes en voeg toe aan de komkommer- en paprikablokjes.
Voeg de tomatenpuree, rode wijnazijn en olijfolie toe. Voeg het water toe en kruid met peper en zout.
Mix alles extra glad met een staafmixer.
Je kan de soep eventueel zeven voor een gladder resultaat. Voeg naar eigen smaak eventueel extra peper en cayennepeper toe. Voeg eventueel extra water toe indien de gazpacho te dik is.
Plaats de soep minimum 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Verdeel de gazpacho over glaasjes of bokaaltjes en werk af met de komkommer- en paprikastaafjes, garneer met een blaadje peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.