- eiken houtsnippers
Bereiding
Kook de wortel kort in gezouten water met laurier. Brand daarna met de bunzenbrander.
Gril en rook 3 uien, 3 takjes tijm en laurier in een gesloten barbecue op eiken houtsnippers. Bevochtig met de kippenbouillon en laat een uur zachtjes trekken. Passeer deze bouillon door een fijne zeef en serveer apart aan tafel.
Grill en rook 1 ui, 1 takje tijm en laurier in een gesloten barbecue. Zet onder in maïsolie en laat 2 uur zachtjes trekken op een laag vuurtje. Passeer deze uienolie door een fijne zeef.
Bestrijk de snede zuurdesembrood met olijfolie en gedroogd eekhoorntjesbrood en bak in een matige oven zonder te kleuren. Hak nadien fijn tot een crumble en smaak af met zout.
Schil de paprika en rook deze in de barbecue op eiken houtsnippers. Kook de zandwortel. Mix beide met olijfolie in de blender tot een gladde emulsie.
Snijd de pladijs in moten en bak in schuimende hoeveboter met peper en zout.
Dresseer de gebakken pladijs met gebrande uitjes (branden met de bunzenbrander of in de oven). Werk af met de geroosterde wortel, de bouillon van ui, de uienolie, de emulsie van paprika en de crumble van eekhoorntjesbrood.
Recept Filip Claeys
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.