Bereiding
Breng de boter op kamertemperatuur. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Roer de boter los. Pers de knoflook fijn en meng onder de boter met het komijnpoeder en de amandelen. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet apart.
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in lichtgezouten water. Blancheer de tuinerwten 5 minuten in lichtgezouten water.
Verse tuinerwten? Dan verwijder je de vliesjes na het blancheren.
Giet de aardappelen af en pureer met een klontje boter en de roomkaas. Voeg de tuinbonen en munt toe en schep goed om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Maak inkepingen in het vel van de rode poon zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Kruid met peper en zout. Bak de filets op het vel in boter krokant. Keer ze om en bak ze nog even verder.
Schep ze uit de pan en voeg nu de amandelboter toe. Laat even goed opwarmen.
Verdeel de puree en de visfilets over de borden. Druppel er de amandelboter over en werk af met een extra takje munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.