Bereiding
Maak de ratatouille
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de courgettes, aubergines, tomaten en aardappelen in dunne plakjes. Besmeer een ronde ovenschaal met olijfolie en leg er de plakjes groenten er dakpansgewijs in.
Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Maak de paprikasaus
Snijd de uien in ringen en bak ze in olijfolie glazig. Snijd de paprika’s in blokjes en voeg samen met de geperste look toe.
Roerbak 2 minuten. Giet er de tomatenblokjes en de wijn bij en voeg ook de rozemarijn toe.
Laat 15 minuten op een zacht voor sudderen. Giet er eventueel wat water bij als de saus te droog wordt.
En verder
Kruid de roggefilets met peper en zout en bak ze in olijfolie langs beide kanten krokant.
Verwijder de rozemarijn en mix de gare paprika’s glad. Kruid met peper en zout.
Schep wat paprikasaus op de borden. Verdeel er wat van de ratatouille op en leg er een roggefilet op. Werk af met verse oregano.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.