

Bereiding
Maak de puree
Schil de aardappel en pompoen, verwijder de zaden van de pompoen en snijd alles in blokjes. Doe in een kookpot, zet onder met water en voeg het groentebouillonblokje toe. Kook beetgaar.
Giet het vocht af en pureer, voeg de roomkaas toe en breng verder op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
En verder
Dep de roggevleugels goed droog en bak ze goudbruin in boter en olijfolie. Zet het vuur zachter, laat op een zacht vuurtje tot de kern garen. Kruid met peper en zout.
Snijd de prei in heel fijne ringen, spoel en dep goed droog. Verhit de frituurolie in een klein pannetje op medium hitte. Bak er de preiringen krokant in, laat goed uitlekken op keukenpapier en meng met de geroosterde amandelschilfers.
Serveer de rog met de romige pompoenpuree, krokante prei en waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.