Bereiding
Schil de wortel. Spoel de prei. Snijd de prei, sluimererwten en wortel in julienne. Pluk de blaadjes munt.
Verwijder het zwoerd van het spek en bak het spek krokant in olie. Haal het vlees uit de pan en snijd in kleine reepjes. Doe het vlees in een mengkom en giet er de ingrediënten voor de marinade over (de hoisinsaus, sojasaus, sesamolie en de pikante saus).
Meng goed onder elkaar en laat minstens 20 marineren.
Maak de springrolls
Zet een kom met lauw water klaar en een vochtige handdoek op je werkvlak om de springrolls te maken.
Week een rijstvel ongeveer 10 seconden in het lauw water tot dat het soepel begint te worden en leg het op de vochtige handdoek.
Leg 2 blaadjes munt in het midden van het vel en strooi er wat zwarte sesamzaadjes over. Leg enkele reepjes prei, wortel en sluimererwten op. Wat sojascheuten en het vlees en rol de springrol dicht.
Maak een strak rolletje, stop halverwege het rijstpapier om de zijkanten naar binnen te vouwen en rol verder tot een springroll.
Herhaal dit voor de rest van de vellen rijstpapier.
Bak de springrolls
Leg de springrolls op een stukje bakpapier in een mandje van de airfryer en spray er olijfolie over.
Bak de springrolls 7 minuten op stand maxi crisp op 240 °C.
Geen airfryer? Geen probleem. Bak de springrolls langs beide zijden in een pannetje met wat olijfolie in 5 minuten.
Serveer de springrolls met zoete chilisaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.