Bereiding
broccoli en amandel-knoflookschilfers
Snijd de broccoli in roosjes. Leg ze in een ovenschaal er verdeel er de geschaafde amandelen, rozemarijn, citroenrasp en knoflookplakjes over. Kruid met peper en grof zeezout en sprenkel er royaal olijfolie over.
Zet gedurende 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven van 160°C, draai geregeld om voor een gelijke kleuring.
tongschar
Spoel de tongscharren onder koud water, dep goed droog en kruid met peper en grof zeezout. Verhit 2 el boter en 1 el olijfolie in de pan, bak de tongscharren langs beiden kanten goudbruin. Haal de tongschar uit de pan en blus het braadvocht met het citroensap.
afwerking
Leg de tongschar op een bord en lepel er braadvocht over. Schik de broccoli met de amandelen en knoflookchips erbij. Lekker met puree of pasta.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.