Bereiding
Schil de knolselder en aardappel, snijd in blokjes.
Kook ze gaar in licht gezouten water.
Giet af en pureer met een klontje boter en een flinke scheut melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Verwijder de stelen van de boerenkool, spoel goed en snijd in fijne repen.
Dep droog met keukenpapier.
Borstel de boschampignons schoon en halveer de grotere champignons.
Snipper de knoflook fijn.
Verhit een pan met boter en olijfolie. Bak er de champignons in, strooi er de knoflook en peterselie over en roerbak verder tot ze beetgaar zijn.
Bak de boerenkool snippers kort krokant in wat olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.
Dep de vis droog en bak ze aan beide kanten krokant, bak eerst langs de velkant, in de helft bakboter en olijfolie.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
Haal de vis uit de pan (houd warm in de oven) en blus het aanbaksel in de pan met de witte wijn. Roer los en voeg de ansjovis en room toe en laat even inkoken, bind eventueel met een sausbinder.
Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de wijting met de knolselderpuree, de saus, de boschampignons en krokante boerenkool.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.