Bereiding
Spoel de krieltjes en halveer ze zonder te schillen. Kook ze 15 minuten in gezouten water en giet af.
Snijd de groene kool in fijne repen en spoel, laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in fijne ringen. Smelt 1/3 van de boter en olijfolie in een stoofpot en roerbak er de uiringen en groene kool in tot alles gaar is, maar nog steeds knapperig.
Meng de mosterd met de room en warm op. Los de koffielepel maïszetmeel op in het water. Bind er de saus mee en breng deze verder op smaak met zout.
Dep de zeetong goed droog. Smelt 1/3 van de boter en olijfolie in een vispan. Bak er de tongen goudbruin in aan beide kanten. Schud regelmatig met de pan om aanbakken te voorkomen, draai de zeetong om na ongeveer 3 minuten bakken en bak ook de andere kant. Kruid met peper en zout.
Bak in een andere pan in de rest van de boter en olijfolie de gekookte krieltjes, strooi er grof zout over. Serveer met de gestoofde groene kool, zeetong en mosterdsausje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.