Bereiding
Maak het vel van de kip op de borstkas los met je vingers.
Meng de boter op kamertemperatuur samen met een zeer fijn gesneden half chilipepertje en fijngehakte gezouten ham. Versnipper twee teentjes look en voeg toe.
Rits de (citroen)tijm van de takjes en voeg toe. Verdeel de boter tussen het vel en de borstkas.
Leg de kip op de rugzijde in een braadslede. Besprenkel met 4 el olijfolie. Schik er 4 teentjes look bij, 1/2 fijngesneden chilipeper, rozemarijn en kruid met peper en zout.
Plaats de braadslede gedurende 40 minuten in de oven op 190°C. Giet regelmatig wat van de vetstof over de kip.
Pel de tomaten in kokend water. Snijd in 4 delen en ontpit.
Schil de wortelen en snijd in schijfjes of jardinière, balkjes van 3cm lang en 4mm dik.
Draai de kip om. Voeg de tomaten en de wortelstukjes toe in de ovenschaal samen met de tijm, rozemarijn en 3 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
Gaar verder in de oven gedurende 30 minuten op 120°C. Bedruip de kip regelmatig.
Laat de boter smelten en stoof een fijngesneden sjalotje. Voeg de beukenzwammetjes toe en stoof enkele minuten mee.
Voeg nu de fijngesneden dragon toe en een versnipperd teentje look. Deglaceer met de witte wijn, laat even inkoken en voeg nu ook de room toe.
Laat opnieuw even inkoken.
Snijd de kip in stukken. Weet je niet goed hoe te beginnen? Wij helpen je graag verder met onze stap-voor-stap video, zo wordt het een fluitje van een cent.
Dresseer je bord verder met enkele tomaten, wortelen en de saus met beukenzwammetjes.
Dien op met aardappelpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.