Bereiding
Leg de konijnenrug open en bestrooi met de tijmblaadjes. Plooi de rug dicht en bind op met keukentouw.
Leg in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er de uitjes, sjalot en knoflook rond.
Giet een bodempje water in de schaal en laat in een voorverwarmde oven 30 minuten bakken op 180°C.
Overgiet regelmatig met het braadvocht. Doe er indien nodig tussenin wat water bij.
Snijd de aubergine, courgette en peterseliewortel in repen. Rasp de wortelen, maar laat het groen eraan. Verwijder de kern van het roodlof en snijd in vier. Stoom de groenten - op het roodlof na - beetgaar, neem uit en houd warm. Verdeel als de rug gaar is, de groenten en het roodlof errond in de ovenschaal.
Druppel er wat olijfolie over, bestrooi met tijm en zet even onder de grill.
Zet de schaal op tafel, verwijder de koordjes en snijd de rug in plakken.
Serveer met krielaardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.