Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in. Zorg dat je niet in het vlees snijdt. De inkerving zorgt voor een mooie bedruiping tijdens het braden.
Hak de teentjes look en de twee takjes dragon grof, meng met de olijfolie, gemalen zwarte peper en zeezout. Wrijf hiermee het varkenskroontje goed in en zet 10 minuten opzij.
Verhit een eetlepel boter en olijfolie in een ovenvaste pan en schroei het varkenskroontje aan tot het mooi bruin ziet. Blus met de witte wijn.
Schuif de pan in de hete oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 150°C. Laat het varkenskroontje een uurtje braden. Oversaus regelmatig met de jus.
Maak de groenten
Snijd de rode biet in stukken. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm.
Leg de rode biet en rabarber op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de suiker over en de helft van de olijfolie. Karamelliseer deze groenten 10 minuten bij de varkenskroon, in de oven. Laat afkoelen.
Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit in een stoofpot de resterende olie en laat de ui zachtjes gaar worden. Voeg de rozijnen, rode wijn en de balsamicoazijn toe en laat een 5-tal minuten inkoken.
Voeg de rode biet, rabarber, pijnboompitten, peterselie en basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal het varkenskroontje uit de oven, laat even rusten onder aluminiumfolie, alvorens aan te snijden. Serveer met de gestoofde rode biet en rabarber.
Lekker met puree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.