Bereiding
Spoel de aardappelen en leg ze op een bakplaat, prik met een mes een gaatje in de aardappelen en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 40 minuten of tot ze beetgaar zijn.
Pel en plet de knoflook en meng ze met de olijfolie.
Haal de beetgare aardappelen uit de oven, plet ze zacht met een pureestamper en besprenkel met de knoflookolie en leg op alle aardappelen een klein klontje boter.
Bestrooi met een beetje zout en plaats opnieuw in de oven op 185°C gedurende 25 minuten.
Maak intussen de saus. Meng alle ingrediënten en kruid bij met peper en een snufje zout. Bewaar in de koelkast.
Serveer de aardappelen met het sausje.
Tip: maak je bord extra feestelijk door de aardappeltjes op rozemarijntakjes te leggen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.