Bereiding
Spoel de krielaardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en schik ze op een bakplaat.
Plet de aardappelen met de achterkant van een lepel. De aardappelen moeten barsten maar niet kapot pletten.
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Overgiet de aardappelen met olie en kruid met peper en zout. Bak de aardappelen 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de romesco saus. Doe de paprika in een maatbeker samen met de andere ingrediënten en mix bijna glad. Er mogen nog stukjes van de amandelnootjes in zitten.
Plaats even aan de kant.
Verhit de vetstof voor het lamsgehakt in een braadpan en bak het gehakt rul.
Hak ondertussen 2 takjes munt fijn. Doe de munt bij het gehakt en kruid met peper en zout.
Haal de aardappelen uit de oven en schep er de romescosaus over. Schep er het lamsgehakt over en werk af met enkele blaadjes munt en eventueel nog extra amandelnootjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.