Bereiding
Groenten klaarmaken
Spoel de rucola, spinazie en veldsla, droog in een slazwierder en doe in een grote slakom. Snipper het witloof in fijne repen, snijd de appel in lucifers en de komkommer in heel fijne plakjes. Verdeel over de slakom.
Vinaigrette bereiden
Meng de olie met het citroensap, de honing, peper en zout. Zet de vinaigrette even aan de kant en schenk ze net voor het serveren over de sla, hussel de sla goed om alle groenten en de vinaigrette te mengen.
Zelf frietjes maken
Snijd de geschilde aardappelen in de gewenste dikte, de ene heeft graag dikke, de andere heeft liever heel fijne frietjes. Spoel de rauwe frietjes en dep ze goed droog met een keukendoek. Bak ze in een voorverwarmde friteuse op 160°C gedurende 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Laat rusten onder aluminiumfolie indien je de steak bleu wenst.
- Voor saignant laat je de steak nog 3 minuten verder garen in de oven op 175°C,
- 6 minuten verder garen in de oven voor 'à point' en
- 8 minuten verder garen voor "bien cuit".
Steak bakken zoals het hoort
Wrijf de steak langs één zijde in met grof gemalen peper. Bak de steak eerst op de peperkant gedurende 3 minuten. Draai om en bak de andere kant ook 3 minuten.
Laat het vlees na het het bakken even rusten onder aluminiumfolie. Giet het vet uit de pan en flambeer de pan met cognac. Voeg als laatste de peperbolletjes toe, blus met fond, laat inkoken en werk af met een scheutje room.
Frietjes bakken
Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 175°C en bak de frietjes nog 3 minuten tot ze mooi goudgeel en knapperig zijn.
Serveer met mayonaise bij de steak en de salade .
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.