Gefrituurde calamares met wasabimayonaise en koriander
Gefrituurde pijlinktvisringetjes, beter bekend als calamares, zijn een van de populairste tapas of cafésnacks. Maar je hoeft helemaal niet meer naar buiten voor deze lekkere snack. Met slechts een handvol ingrediënten maak je de lekkerste gefrituurde calamares.
Bereiding
Snijd de schoongemaakte inktvis in stukken, niet te dik en niet te dun, en strooi er zout op.
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Haal de inktvis eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de bloem.
Verwarm de olie van de friteuse tot 175 graden (niet heter, want dan verbrandt de inktvis van buiten en blijft hij rauw van binnen).
Haal het mandje uit de friteuse.
Bak de calamares goudbruin in de olie. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Meng de wasabi door de mayonaise en voeg het sap van 1 limoen toe. Snijd de andere limoen in partjes.
Serveer de gefrituurde calamares met de wasabimayonaise, partjes limoen en koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.