Bereiding
Snijd de noedels in stukken van ongeveer 8 centimeter. Week volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de wortel en snijd de witte kool in reepjes. Verhit een wokpan met 3 el olie. Fruit er de paprika, wortel, witte kool en sojascheuten in en roerbak tot ze half zacht zijn.
Voeg de geweekte noedels toe, de oestersaus, sojasaus en suiker. Kruid met peper en zout en meng goed. Doe alles in een kom en laat iets afkoelen.
Leg een vel rijstpapier tussen een natte handdoek en laat 3 minuten rusten.
Borstel alle randen in met het losgeklopte ei. Leg een lepel van de vulling in het midden van het rijstpapier.
Vouw het rijstpapier dicht en duw het flapje onder de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen, borstel nog wat extra ei op het einde en rol verder op. Druk goed aan. Werk zo alle vulling en rijstblaadjes op.
Verhit de resterende olie op een middelmatig vuur. Bak een kleine hoeveelheden van de spring rolls goudbruin in 2-tal minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met zoetzure saus of andere saus naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.