Bereiding
Maak het sausje voor het vlees
Meng het water met de sojasaus, limoensap, rijstazijn, honing, chilipasta, bruine suiker en maïzena tot een sausje. Zet even apart.
Maak het slaatje
Snijd de komkommer overlangs in de helft en verwijder de pitjes. Snijd in fijne halve maantjes.
Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne plakjes.
Snipper de knoflook en koriander fijn en meng onder de komkommer.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en hussel onder de salade.
Hak de cashewnoten en strooi over de komkommersalade. Werk af met sesamzaadjes en wat fijngesnipperde koriander.
Maak de balletjes
Pel het teentje knoflook, schil de gember en snipper heel fijn.
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het ei, paneermeel, de gember, knoflook en de sambal toe. Meng tot een mooi geheel.
Snijd de lente-uitjes fijn en fruit kort in wat olijfolie. Meng mee onder het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpong bal.
Zet een pan op het vuur met vetstof en laat heet worden. Schroei er de balletjes in dicht en korst ze rondom rond bruin.
Giet het sausje erbij, laat inkoken en de balletjes garen.
Afwerking
Dien de balletjes op met fijngesnipperde platte peterselie en serveer met de Thaise komkommersalade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.