Bereiding
Halveer de langoustines in de lengte. Verwijder de maag en het darmkanaal en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwarm de grill en plaats de langoustines gedurende 5 minuten onder de grill.
Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in wat boter. Voeg het citroensap en de witte wijn toe. Laat even inkoken en voeg nadien de room toe. Eens de room werd toegevoegd mag de saus niet meer koken.
Roer de dooiers los en roer ze van het vuur door de roomsaus. Zet terug op een zacht vuurtje en klop de saus luchtig tot ze begint te dikken. Let op! De tempertatuur mag niet hoger dan 80°C komen. (Tip: je haalt de pan van het vuur als er rookontwikkeling boven je kookpan komt.)
Verdeel de saus over de langoustines en zet ze nog kort onder de grill tot de saus goudbruin gratineert.
Tip: Lekker met stokbrood of pasta
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.