Bereiding
Verwarm de oven voor op grillstand.
Open de oesters met een oestermes en snijd ze los. Vang het oestervocht op en hou de oesters apart.
Pel en snipper de sjalot fijn. Zet een steelpannetje op het vuur met weinig boter en stoof de sjalot aan. Blus met een scheutje Champagne en voeg het gezeefde oestervocht toe.
Kruid met peper en laat de alcohol verdampen.
Voeg 1 dl van de room bij het sausje.
Haal van het vuur, laat afkoeken en voeg enkele druppels losgeklopt eigeel toe zodat de saus bindt.
Klop de rest van de room half op. Haal de saus door een zeef en voeg de opgeklopte room toe.
Leg de oesters elk in een halve oesterschelp op een bakplaat en lepel er wat saus over.
Grill de oesters 5 minuten in de oven tot de bovenkant mooi gebruind is.
Serveer de gegratineerde oesters met enkele takjes platte peterselie en geef er enkele partjes citroen bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.