Bereiding
Was de prei en snijd in fijne rondjes.
Zet een pan op het vuur met een klontje boter. Stoof de prei gaar. Kruid met peper en zout.
Rasp de gember fijn en voeg toe aan de prei.
Kook de tagliatelle beetgaar in een pot met gezouten water en een scheutje olie. Giet af en meng onder de prei.
Zet een tweede pan op het vuur voor de saus.
Smelt 50 g boter en voeg de bloem toe. Laat even opdrogen tot het naar koekjes ruikt. Giet de melk er al roerend bij. Laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
Doe de tagliatelle met prei in een ovenschotel. Schik er de reepjes gesneden ham op.
Overgiet de ovenschotel met de saus en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel.
Leg er enkele kleine klontertjes boter op en laat goudbruin gratineren in een op 180°C voorverhitte oven. Dit kan ook onder de gril.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.