Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Doe de spruitjes en aardappelen in een kookpot. Zet ze onder koud water en breng aan de kook.
Kook ze beetgaar in ongeveer 15 minuten.
Snijd intussen de oesterzwammen in stukken.
Verwarm de boter in een bakpan en bak de oesterzwammen op eenhoog vuur. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Rasp de Père Joseph met de grove kant van de rasp en verwarm de ovengrill voor.
Giet de aardappelen en de spruitjes af. Maak een stoemp doormiddel van melk toe te voegen en stamp alles zorgvuldig fijn. Doe er de oesterzwammen bij, roer om en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stoemp over een ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en plaats onder de grill tot de kaas is gegratineerd.
Serveer de stoemp warm bij worsten of geroosterd vlees.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.