Gegrilde asperges met mousselinesaus
Wil je asperges eens anders klaarmaken? Ga dan voor gegrilde asperges met een mousselinesaus. Geef je saus een op-en-top lokale toets met eitjes recht van bij de boer. Op rechtvanbijdeboer.be vind je verkooppunten van hoeve-eieren bij jou in de buurt.
Bereiding
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
Hussel ze door wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze zo'n 10 minuten in de grillpan. Keer regelmatig om.
Meng het citroensap onder de drie dooiers. Kruid met peper en zout.
Voeg een scheutje water toe en klop schuimig op een laag vuurtje.
Voeg de klontjes koude boter al kloppend toe. Roer er de dille onder en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de asperges over de borden. Giet er de mousselinesaus over en werk af met de pijnboompitten en de waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.