Bereiding
Maak de tomatensaus
Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in wat olijfolie en voeg de passata, oregano, peper en zout toe. Roer om, breng aan de kook.
Zet het vuur zachter en laat onder deksel 15 minuten garen.
Maak de balletjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het gehakt met de peterselie, het ei en paneermeel. Rol er balletjes van en bak ze krokant in wat olijfolie.
Maak de gegrilde bloemkoolbladeren
Leg de bladeren van de bloemkool op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Besprenkel ze royaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot de bladeren gaar en crispy gebakken zijn.
Afwerken
Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus en de geroosterde bloemkoolbladeren.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.