Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Maak een insnijding om de 3mm tot ¾ van de aardappelen, laat het onderste deel de aardappel samenhouden.
Bekijk onze tips waar we je verder op weg helpen om deze hasselback aardappelen perfect te snijden.
Leg de aardappelen op ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en plaats de schotel gedurende 45 minuten in de oven.
Snijd de sinaasappel in partjes, 8 per sinaasappel. Leg in de laatste 20 minuten de sinaasappelpartjes en wat geplukte rozemarijn erbij.
Maak de groene asperges schoon, verwijder het harde deel onderaan.
Maak ook de boontjes schoon.
Blancheer de asperges 7 minuten in gezouten kokend water en de boontjes 4 minuten.
Laat uitlekken en leg ze nog enkele minuten bij de aardappelen op de ovenplaat.
Borstel de entrecôte in met olijfolie en grill op een hete grill aan beide kanten krokant, reken op 3 à 4 minuten langs beide kanten, naar gelang de dikte.
Leg er in de laatste minuut nog een klontje knoflookboter op.
Serveer het vlees met extra knoflookboter, de hasselback aardappelen en de groene groenten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.