Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C
Ontpit de paprika’s en snijd in grove stukken. Snijd de venkel in partjes
Spoel de krieltjes, je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze doormidden.
Leg de teentjes knoflook, venkel en krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
Plaats in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 10 minuten.
Verhoog de temperatuur naar 185°C. Leg nu de stukken paprika bij de groenten op de bakplaat en zet alles terug in de oven gedurende 20-25 minuten. Of tot alles goudbruin en gaar is.
Hak intussen de blaadjes van de dragon en bladpeterselie fijn. Rasp de schil van een halve citroen.
Haal de teentjes knoflook van de bakplaat en pers ze uit met een knoflookpers in de zure room. Voeg de bladpeterselie, dragon en citroenzeste toe. Kruid met peper en zout en meng goed om.
Serveer de geroosterde groenten en krieltjes, werk af met verse dille. En dien op met de kruidencrème.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.