Bereiding
Hak de salie fijn en voeg de limoenzeste en -sap toe samen met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en laat er de hondshaai, afgedekt met plasticfolie, minstens een half uurtje in marineren.
Snijd de rode ui in dunne halve maantjes. Giet er het limoensap bij en laat 15 minuten staan.
Snijd ondertussen de komkommers in dunne plakjes en hak de verse kruiden fijn.
Meng de kruiden, samen met de geperste look onder de komkommerplakjes. Voeg de rode ui toe en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
Gril de hondshaai rondom goudbruin op een hete barbecue in ongeveer 8 minuten. Maak gebruik van een klemrooster of aluminium grillschaal als de stukken vis te klein zijn. Keer de vis regelmatig om en bak in een indirecte zone, zodat ze niet aanbranden.
Serveer met de komkommersalade. Lekker met knapperig stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.