

Gegrilde kalfskoteletten met salsa verde
op de barbecue
Zin in een zomers gerecht met pit? Deze gegrilde kalfskoteletten worden geserveerd met een levendige salsa verde van verse kruiden, kappertjes en een vleugje limoen. Perfect voor een smaakvolle barbecue of een gezellige avondmaaltijd gecombineerd met gepofte aardappelen en je favoriete groenten.
Bereiding
4 uur of 1 dag op voorhand
Pers de knoflook in een schaal en roer er de mosterd, witte wijn, honing en de olijfolie onder.
Kruid met peper en zout en leg er de kalfskoteletten in. Wentel ze langs beide kanten goed door de marinade, dek af en zet minstens 4 uur, liefste een nacht, in de koelkast.
De dag zelf
Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast.
Steek de barbecue aan en olie het rooster in.
Gril de koteletten een 6-tal minuten aan elke kant voor medium rood of iets langer voor goed doorbakken.
Tip: leg eventueel een paar takjes rozemarijn in het vuur om de rook door het vlees te laten trekken.
Voor de salse verde
Doe voor het sausjes alle ingrediënten in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Serveer de salsa verde bij de gegrilde koteletten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.