Bereiding
Maak de kipfilets
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de kipfilets in de lengte maar snijd niet helemaal door. Leg de filets open en kruid het vlees met peper en zout. Beleg met enkele blaadjes basilicum, een half plakje kaas en een plakje ham en sluit ze terug.
Zet vast met een houten prikker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Hak de pijnboompitten grof en meng ze met de peterselie onder de panko.
Bestrijk de kipfilets met wat olijfolie en verdeel er de crumble over. Duw goed aan.
Bedruppel opnieuw met olijfolie en plaats de kip 25 minuten in de oven. Zet vervolgens de grill van de oven aan en laat de crumble goudbruin worden.
Maak ondertussen de salade
Blancheer voor de salade de asperges 5 minuten in gezouten water. Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe. Giet af en spoel onder koud water.
Meng ze samen met de helft van de muntblaadjes onder de schoongemaakte krulsalade.
Snijd de rest van de munt fijn en roer samen met het citroensap, honing en de kappertjes onder de yoghurt. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Druppel de yoghurtvinaigrette over de salade en serveer bij de kipfilets.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.