Bereiding
Marineer het vlees
Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn. Giet er een scheutje olie bij en kruid met peper en zout. Bestrijk er het vlees royaal mee, dek af met plasticfolie en laat een half uurtje marineren.
Maak ondertussen de gremolata
Hak de tomaatjes fijn. Meng er de peterselie, geperste look, citroenzeste en een beetje van de tomatenolie onder en kruid met peper en zout.
Steek de barbecue aan
Leg de koteletten op de hete grill en laat 2 minuten bakken langs 1 kant. Keer ze om en laat nog eens 2 minuten bakken.
Verleg het vlees naar de indirecte kant en laat ze nog een 4-tal minuten per kant verder garen.
Haal ze van de grill, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten rusten.
Afwerking
Verdeel de rucola over een mooie schaal en leg er het vlees op. Bedruppel met de balsamicocrème, schep er de gremolata van tomaatjes op en rasp er wat van de kaas over. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.