Bereiding
Rooster de paprika’s op de barbecue of in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Laat afkoelen, verwijder het vel en snijd in plakjes.
Snijd de uiteinden van de aubergines en courgetten weg en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm.
Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze beetgaar op de barbecue.
Leg de plakken terug op een snijplank. Leg op elke plak aan de onderkant een stuk gegrilde paprika, brie en basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Plooi de plakken dicht en zet eventueel vast met een prikker. Leg ze op het barbecuerooster en gril ze 6 minuten. Keer ze halverwege om.
Snipper de rode ui fijn en leg deze samen met een scheutje olijfolie in een aluminium bakje. Zet het bakje op het barbecuerooster en laat de ui even bakken. Voeg de linzen toe en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
Laat bakken tot de linzen goed warm zijn. Bestrooi met de koriander.
Doe ondertussen de munt, gepelde knoflook, sap van de limoen, suiker, ansjovis en 4 el olijfolie in een blender en mix glad. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout. Snijd het chilipepertje in fijne ringen en roer door de dressing.
Serveer de dressing, samen met de linzen, bij de groentepakketjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.