Bereiding
Kook de aardappelen, laat afkoelen en snijd ze samen met de augurken in blokjes van 0,5 cm. Snijd de lente-ui in schijfjes. Hak de peterselie fijn en meng met de lente-ui, koolzaadolie, citroensap en de aardappelen.
Snijd de bieslook en de spitskool in fijne reepjes. Marineer de rauwe groenten 2 minuten in een mengsel van koolzaadolie, peper, zout en citroensap. Rol de spitskool in een plakje geroosterde ham.
Kook de volledige bloemkool 10 minuten in melk samen met de sjalot. Voeg een beetje zeste van citroen toe. Mix in de blender tot crème.
Gril de filets droog op hun vleeskant in een grillpan. Warm de koolzaadolie op in een diepe pan met salt flakes. Zet het vuur af en leg de filets met hun vel naar beneden in de olie.
Laat de olie gedurende 10 minuten in de filets dringen. Zet dan in de koelkast. Je kan de olie nadien gemakkelijk opnieuw gebruiken.
Meng de mayonaise met de fijngesneden peterselie en breng op smaak met een beetje citroensap. Doe het geheel in een spuitzak.
Lepel 2 dikke strepen bloemkoolcrème op een bord. Schik de mix van aardappelen en augurkjes ernaast. Leg daarnaast de spitskoel in ham.
Houd de gegrilde pladijs voor het laatst en strooi nog wat bieslook er overheen. Werk af met toefjes peterseliemayonaise.
Recept Pieter Lonneville
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.