Bereiding
Maak de salade
Maak de boontjes schoon en blancheer ze 5 minuten in koken gezouten water, laat schrikken onder koud water en zet even aan de kant.
Snijd de pompelmoes tussen de vliezen door in partjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Haal de blaadjes van de basilicum, houd een 5 tal blaadjes apart voor de crumble.
Snijd de rode ui in fijne ringen.
Meng de boontjes met de rucola, basilicum, rode ui, lente-ui en pompelmoes.
Maak de vinaigrette
Meng hiervoor de mosterd met het citroensap en maïsolie, breng op smaak met peper en zout.
Maak de crumble
Meng de panko met het citroenrasp en de gehakte basilicum, kruid met peper en zout.
Verhit een klein pannetje met de olijfolie. Bak er de crumble krokant in.
Laat de crumble even uitlekken op keukenpapier.
Afwerking
Bak de rode poonfilets in de helft bakboter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
Verdeel de bonte salade over borden en leg er een rode poonfilet bij.
Werk af met de Griekse yoghurt en lepel er de vinaigrette over. Strooi er nog de krokante kruidencrumble over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.