Bereiding
Was de prei grondig en snijd ze in kleine stukjes.
De courgette snijden we vervolgens ook in kleine stukjes. De verzamelde groenten mogen vervolgens in een pot. Giet een klein scheutje water in de pot en voeg een stevige klont boter toe. Laat de groenten een half uurtje zacht stoven onder deksel.
Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water. Giet ze af en doe ze bij de groenten. Met een pureestamper stampen we aardappelen, prei en courgetten tot stoemp. Peper en zout.
Bestrijk de gepeperde en gezouten schelvisfilets met olijfolie. Laat de vis gedurende 1 minuut per kant grillen op de zeer hete grilplaat. Leg de vis op een geoliede schotel en laat 5 minuten garen in de voorverwarmde oven op 220°C.
Verdeel de stoemp over de borden en leg op elk bergje een stuk schelvishaas.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.