Bereiding
Voorbereiding
Steek de bbq aan.
Tip: Of maak de vis klaar in een voorverwarmde oven op 180°C in ongeveer 12 à 14 minuten.
Leg de steenbolkfilets tussen een visklem en smeer de vis in met olijfolie. Kruid met peper en zout.
Halveer één citroen.
Snijd het stokbrood in sneetjes en smeer de sneetjes in met olijfolie.
Maak de dip
Doe de zure room in een potje en rasp er de limoen over. Pers de limoen uit bij de zure room en kruid met peper en zout.
Maak ondertussen de crumble
Spoel en hak de peterselie fijn.
Meng de panko met de peterselie en pers er de knoflook bij. Kruid met peper en zout.
Tijd om te grillen
Grill de sneetjes stokbrood en leg ze aan de kant.
Grill ook de halve citroenen en chilipepers.
Grill de vis 3 à 4 minuten afhankelijk van de dikte aan elke kant.
Afwerking
Haal de vis uit de klem en leg de filets op een plateau.
Doe er de crumble over en serveer met de geroosterde citroen en chilipepers samen met de dip en stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.