Gehaktballetjes in selderijsaus en pesto
Heb je nog enkele stengels selder over? Gebruik ze voor een selderijsaus en maak er een pesto van. Serveer ze met gehaktballetjes, een leuk alternatief op onze klassieker balletjes in tomatensaus.
Bereiding
Maak de balletjes en de saus
Was de stengels selder en hak het groen van de selder fijn.
Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van het gehakte seldergroen, ei, look en paneermeel.
Kruid met peper en zout.
Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt. Bak ze rondom bruin in boter.
Schil de selderstengels en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui fijn.
Stoof selder samen met de ui een tweetal minuten in boter.
Rits er de tijmblaadjes bij en laat even meestoven. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
Giet er nu de room bij en laat mee opwarmen.
Leg er de balletjes in en laat ze in de saus verder garen. Proef en kruid met peper en zout.
Maak de pesto
Mix de rest van het seldergroen glad met de walnoten, het resterende teentje look en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Serveer de balletjes met de seldersaus en een lepeltje pesto.
Lekker met puree of gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.