Gehaktballetjes met courgette, spinazie en tzatziki
Niets zo gezellig als een lekker hapje dat iedereen doet watertanden. Deze gehaktballetjes met groenten en een frisse tzatziki-dip combineren heerlijke smaken van hier en zijn perfect voor elke gelegenheid. Laat je gasten genieten van deze smaakvolle traktatie!
Bereiding
Snipper de sjalot en knoflook heel fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Hak de spinazie een beetje grof.
Verhit een stoofpot met wat olijfolie. Bak er eerst de sjalot, knoflook, courgette en spinazie in tot de groentjes beetgaar zijn. Laat wat afkoelen.
Doe het gehakt in een mengkom, voeg het ei, paneermeel en de gefruite groenten toe, meng goed.
Vorm er balletjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en bak ze goudbruin gedurende 20-25 minuten.
Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de helft van de komkommer. Laat uitlekken in een zeef en duw er het meeste vocht uit.
Snipper de knoflook fijn. Meng de knoflook en komkommer met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met de oregano, peper en zout en de verse dille.
Serveer de tzatziki met de balletjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.