Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
Meng intussen het gehakt met het losgeklopt ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak de balletjes in een pan met wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Maak intussen de warme krieken. Doe een beetje van het kriekensap in een kommetje of tas en meng er het aardappelzetmeel of de maïzena onder. Klop goed los.
Doe de rest van de krieken met het sap in een steelpannetje. Voeg er de maïzena bij en roer voorzichtig tijdens het opwarmen zodat het sap mooi kan indikken.
Hak de helft van de kervel fijn.
Plet de aardappelen en meng er de kervel onder. Doe er wat melk bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pureer tot een mooi geheel en houd warm.
Schep de kervelpuree op de borden. Schik er de gehaktballetjes bij en lepel er wat warme krieken op. Werk af met wat verse kervel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.