Bereiding
Maak het platbrood
Meng de zelfrijzende bloem met de yoghurt, zout, provençaalse kruiden en kneed tot een soepel deeg.
Vorm 4 tot 6 balletjes van het deeg en duw ze plat.
Bak de broodjes in een grillpan met wat olijfolie langs beide kanten tot ze mooi gaar zijn.
Maak de balletjes
Meng het lamsgehakt met het losgeklopt ei, paneermeel en kruid met peper, zout en ras el hanout.
Bak de lamsballetjes in een pan met een eetlepel olie tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
Maak de yoghurtdressing
Hak de helft van de dille fijn samen met de bladpeterselie en meng door de yoghurt. Kruid met peper en zout.
Afwerken
Lepel de dressing in de kommetjes. Snijd de komkommer in repen met behulp van een dunschiller en schik de repen op de dressing. Schik de gehaktballetjes op de dressing en strooi er de rozijnen over.
Werk af met nog wat extra dille en bedruppel met wat olijfolie. Serveer met het platbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.