Bereiding
Maak de gratin
Verwarm de oven op 170°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Vet de ovenschaal in met boter. Schik de aardappelschijfjes in de schaal. Verdeel de knoflook over de aardappelen.
Meng de melk en de room in een kom. Kruid met zout en peper en giet over de aardappelschijfjes. Bestrooi het geheel met kaas.
Bedek de aardappelen met aluminiumfolie en bak ze 30 minuten in het midden van de oven.
Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en laat de aardappelgratin nog 30 minuten bakken voor een mooi korstje.
Bak het vlees en de groentjes
Zet een pan op het vuur en laat er een eetlepel arachideolie in heet worden.
Roerbak het vlees tot het mooi bruin is.
Voeg de uitjes en de honing toe en laat 2 minuten bakken. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
Giet de witte wijn erover en laat even sudderen. Voeg de rode kool toe en bak 10 minuten. Roer regelmatig.
Voeg de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het water toe en laat nog 15 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de gekarameliseerde varkensreepjes en de rode kool over de borden. Serveer met de aardappelgratin en wat rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.