Bereiding
Voor de hammetjes
Leg de hammetjes in gezouten water en laat vijf minuten koken.
Schep de onzuiverheden af.
Snijd ondertussen de uien, knoflook, wortelen, selder en prei in stukken. Leg de groenten bij de hammetjes samen met de laurierblaadjes en de peperbollen.
Laat het geheel 2 u rustig pruttelen.
Verwarm de oven voor op 120°C.
Haal de hammetjes uit de bouillon en verwijder het vel.
Meng alle ingrediënten voor de marinade om de hammetjes in te lakken.
Leg de hammetjes in een ovenschaal en smeer ze in met de marinade.
Zet de hammetjes 10 minuten in de oven. Haal de hammetjes uit de oven en smeer ze terug in met de marinade. Zet ze terug 10 minuten in de oven. Herhaal dit 3 à 4 keer totdat het mengsel van de marinade op is.
En verder
Verhit een grillpan. Snijd de Romeinse sla middendoor en grill de sla 2 minuten aan beide kanten. Leg de sla op een schaal.
Maak nu de gremolata.
Hak de peterselie fijn. Rasp er de knoflook en citroenschil bij. Kruid met peper en zout.
Scheur het vlees los van het been en serveer bij de sla. Werk af met de gremolata.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.