Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Zet een braadpan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Bak de kip aan beide kanten in boter en voeg daarna nog een eetlepel boter toe.
Blus met sojasaus en schud de pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de luikse stroop toe maar zorg ervoor dat deze zeker niet aanbrandt. De stroop moet aan de kip blijven hangen.
Haal vervolgens de kip uit de pan en leg deze op een stukje aluminiumpapier. Gaar de kip verder op 160°C in de oven.
Snijd de krielaardappelen in dikke blokjes.
Gebruik de pan van de kip en bak hierin de krielaardappeltjes. Voeg de sjalot en look toe en blus met de fond tot de aardappelen onderstaan.
Laat dit geheel zachtjes inkoken tot de aardappel gaar en mooi van textuur is.
Voeg eventueel nog wat verse kruiden aan toe en serveer samen met de kip.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.