Bereiding
Maak de marinade
Meng de balsamicoazijn met mosterd, 1,5 el olijfolie, honing, salie en knoflook in een kommetje en zet opzij.
Maak de vulling
Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de gesneden knoflook en sjalot. Kruid met peper en zout. Voeg de kastanjechampignons en tijm toe en bak 5 minuten.
Schenk er 2 eetlepels balsamicoazijn bij en laat nog 5 minuten stoven. Laat afkoelen.
Mix de kastanjes fijn in een kom samen met de lauwe champignons.
Verwarm de oven op 225°C.
Vul de kip met de vulling van champignons en kastanjes. Leg de kip in het bakblik en bestrijk de volledige kip met een borsteltje met de marinade. Houd de rest van de marinade apart.
Zet de kip 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Draai de temperatuur terug naar 180°Cen bak de kip 20 minuten. Bestrijk de kip halverwege deze baktijd nogmaals in met de marinade.
Draai de temperatuur terug naar 120°C en laat de ovendeur even openstaan om de warmte eruit te laten. Op dat moment schik je de in kwartjes gesneden vijgen rondom de kip en giet je de rest van de marinade eroverheen. Dek het bakblik af met aluminiumfolie en zet nog 60 minuten in de oven.
Neem uit de oven en laat de kip even rusten op het aanrecht. Snijd daarna in stukken en leg op een serveerschaal. Schenk het vocht met de vijgen uit het bakblik over de kip.
Dien op met een pastinaak- of knolselderpuree
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.