Bereiding
Minstens 4 uur op voorhand
Meng alle ingrediënten voor de marinade en kruid met peper en zout. Leg er de spieringkoteletten in en laat minstens 4 uur, liefst een nacht, afgedekt marineren in de koelkast.
Maak de aardappelsalade
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Snijd de lente-uitjes in ringen en meng onder de komkommerblokjes.
Giet de aardappelblokjes af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en meng ze dan, samen met de verse kruiden, onder het komkommermengsel.
Roer er nu de mayonaise en de zure room onder en kruid met peper en zout. Dek af en zet koel.
Steek de barbecue aan
Haal de spiering uit de marinade en dep goed droog. Bestrijk met olijfolie en bak het vlees langs beide kanten op de heetste kant van de barbecue goudbruin.
Verleg het vlees vervolgens naar de indirecte kant en laat het nog ongeveer 30 minuten verder garen.
Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.
Afwerking
Snijd de chilipeper in ringen. Werk het vlees voor het serveren nog af met de fijngesneden chilipeper en eventueel extra verse kruiden.
Serveer met de aardappelsalade met komkommer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.