Bereiding
Doe de kip in een kookpot. Prik de kruidnagel in de ui en leg de ui in de kookpot. Doe ook de rest van de groenten bij, ongesneden (wortelen en selder) bij en zet alles net onder water. Doe er het kruidentuiltje bij en laat ongeveer 45 minuten rustig sudderen.
Snijd ondertussen de wortelen, prei en venkel in julienne voor de garnituur.
Kook in een aparte kookpot de aardappelen gaar in gezouten water.
Haal de kip uit de bouillon (laat wat afkoelen) en zeef het kookvocht.
Breng de hoeveelheid kippenbouillon die je nodig hebt voor de waterzooi opnieuw aan de kook. Bewaar de rest eventueel in de diepvries voor een ander gerecht.
Doe de fijngesneden wortel, prei en venkel bij de kippenbouillon en laat een 5-tal minuten blancheren.
Verwijder ondertussen het vel en de botjes van de kip.
Voeg de room toe aan de kippenbouillon en groentjes, zo bekomen we onze saus.
Verdeel de kip in stukken en voeg ze toe aan de saus. Laat alles goed warm worden en breng op smaak met peper en zout. Bind de saus met wat sausbinder.
Schep de waterzooi in grote diepe borden en werk af met enkele takjes kervel. Serveer met de gekookte aardappeltjes of boerenbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.