Bereiding
Schil de aardappelen en kook gaar in kokend gezouten water.
Giet af en laat de aardappelen nog even drogen op het vuur.
Breng een grote pot water aan de kook. Maak de boontjes schoon, blancheer ze samen met de erwtjes gedurende 7 minuten.
Giet af, spoel na met ijskoud water.
Plet de aardappelen met een pureestamper, roer er de zure room onder en breng op smaak met peper en zout. Meng er op het laatste de groene groentjes door en pers de citroen erbij.
Neem 3 diepe borden en vul eentje met bloem, het tweede met losgeklopte ei en het laatste met paneermeel.
Haal de rogfilets door de bloem, daarna door losgeklopt ei en tot slot door een kommetje paneermeel.
Bak de vis goudbruin in warme boter en olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gepaneerde rog met de puree en werk af met de verse waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.