Bereiding
Maak de vis klaar
Verdeel de eieren over een diep bord en klop ze los. De bloem over een ander bord en de mengeling van paneermeel en gehakte kruiden over een derde diep bord.
Kruid eerst elke visfilet met peper en zout en vouw de filets dubbel. Haal ze dan door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en tenslotte door het gekruide paneermeel. Laat even rusten in de koelkast.
Verhit een pan met olijfolie en hoekje boter, bak alle filets goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd warm in de oven.
Maak de saus
Klop de room lobbig. Snijd de boter in kleine blokjes.
Doe de dooiers samen met de witte wijn en het citroensap in een steelpannetje. Roer los en zet dan op een zacht vuurtje.
Klop met een garde tot de saus schuimig wordt en begint te dikken. Roer er dan van het vuur de blokjes boter door.
Spatel er de lobbig geklopte room door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Afwerking
Serveer de homemade fish sticks met de mousselinesaus, dien op met gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.