Bereiding
Snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, eventueel met behulp van een mandoline.
Kook de aardappelschijfjes beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af.
Snijd de ui in dikke ringen.
Bak de spekjes in een diepe koekenpan, zonder extra vetstof en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit de ui glazig in dezelfde koekenpan gedurende 3 minuten. Voeg de vis, melk, laurier, tijm en wat zout en peper toe. Dek af met een vel bakpapier en pocheer de vis 6-8 minuten. Voeg de aardappelschijfjes toe en laat 5 minuten warmen.
Haal de vis en aardappelen uit de pan en hou warm. Zeef het kookvocht.
Doe het kookvocht terug in de kookpot, voeg de room toe. Bind met wat sausbinder en laat inkoken tot sausdikte.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelschijfjes en vis over borden, schenk er de saus over en werk af met de gebakken spekblokjes. Serveer er een groente naar keuze of een salade bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.