Bereiding
Maak eerst de gepekelde groenten
Snijd roosjes van de bloemkool en snijd in flinterdunne plakjes met de mandoline. Spoel de komkommer en snijd in dunne plakjes.
Steriliseer de bokalen in kokend water of in de oven.
Breng 1 liter water aan de kook met het azijn. Voeg er de suiker en het zout aan toe en laat alles mooi oplossen. Laat even afkoelen.
Doe de groenten in verschillende weckpotten en voeg de kruiden toe.
Sluit de goed af.
Pof de aardappelen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de aardappelen in met olijfolie. Neem een ovenschaal en leg er een klein bodempje grof zeezout in, leg er de aardappelen op en bestrooi opnieuw met grof zeezout.
Pof de aardappelen in de hete oven gaar gedurende 40 minuten.
Maak de dressing
Meng alle ingrediënten voor de dressing en roer goed. Snipper de bieslook en de dille erbij en zet even opzij.
Maak de salade
Spoel de veldsla en zwier droog. Snijd de kerstomaten in de helft.
Maak de wortelen schoon met een dunschiller en schil verder in lange repen met de dunschiller.
Snipper het vruchtvlees van de paprika in dunne reepjes. Snipper de lente-ui fijn. Hussel alle groenten onder de sla.
Afwerking
Haal de gepofte aardappelen uit de oven, top met de dressing en de gepekelde groentjes en serveer met de gemengde sla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.