

Bereiding
Op de BBQ
Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie. Vouw de folie dicht en leg de aardappelen ongeveer 50 minuten op de barbecue.
Toch liever in de oven?
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Prik enkele gaatjes in de aardappelen met een vork en pof gedurende 60 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak ondertussen de pesto
Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof.
Doe de rucola, basilicum, gemalen knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en pijnboompitjes in een maatbeker en mix met een staafmixer grof.
Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Zet aan de kant.
En verder
Prik eens om te kijken of de aardappelen gaar zijn.
Blancheer de erwtjes en giet af.
Pel en snijd de rode ui in halve maantjes.
Afwerking
Snijd de aardappelen middendoor en leg in elke aardappel een lepel pesto.
Verdeel er de erwtjes over en werk af met rucola en rode ui. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.